Fredag 19. januar la byrådsleder Raymond Johansen ned grunnsteinen for det som skal bli 80 nye Omsorg+ boliger i Bydel Bjerke.

Boligene er i tråd med byrådets satsing på eldreomsorg, og byrådslederen er glad for at boligene på Årvoll etter planen vil stå ferdige ved utgangen av 2018.

– Det å bo på sykehjem er fantastisk bra når man har behov for det, men de aller fleste ønsker å bo hjemme lengst mulig. Det at vi nå også har muligheten til å etablere enda flere Omsorg+ boliger, som gjør det mulig for deg å få noe ekstra hjelp, er veien å gå i eldreomsorgen, sa byrådsleder Raymond Johansen.

I boksen som byrådslederen la ned ligger byggetegninger, et myntsett fra 2017, fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen, og bilder fra lokalområdet og hele byggeprosessen fram til i dag.

Boligene er bestilt av byrådsavdelingen for eldre, helse og arbeid, der Tone Tellevik Dahl er byråd. Byråden var også til stede ved grunnsteinnedleggelsen, og etter nedleggelsen av grunnsteinen fikk alle omvisning på byggeplassen.

Etterlengtede boliger
Bydelsutvalgslederen i Bydel Bjerke, Bjørn Lundberg, fortalte at dette er boliger som bydelen har ventet på og at grunnsteinnedleggelsen derfor har vært en etterlengtet dag. Boligene blir en viktig det av Bydel Bjerkes satsing på fremtidsrettet eldreomsorg

– Leilighetene skal være tilrettelagt for at eldre kan bo her, som i sitt eget hjem, så lenge som mulig. De skal oppleve trygghet, selvstendighet og mestring, og de skal få holde seg i fysisk form og få tilgang til rådgivning. Dette skal være et bo-kompleks der vi sørger for at det er mye aktivitet, og tilbud om måltid og sosialt fellesskap. Her skal frivilligheten få gode lokaler og gode betingelser for sine aktiviteter, sa Lundberg.

Lundberg fortalte også om flere av tilbudene som vil være tilgjengelige, både for beboere og andre.

– Det blir tilrettelagt for kafeteria, frisør, hud- og fotpleie, og Bjerke rehabiliterings- og mestringssenter flytter også inn her. Her blir det aktivitets- og treningstilbud og tilgang til fysioterapeuter, ergoterapeuter, seniorveileder, frivillighetskoordinator og demenskoordinator.

Leave a Reply

Come see us

The Castle
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com